ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті судять підприємця за постачання неякісних бронежилетів ЗСУ

Наталя Дуляба

|

На Закарпатті підприємство поставило військовій частині 350 бракованих бронежилетів. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, до організації оборудки причетний директор місцевої комерційної структури. Він підписав з представниками обласного військкомату договір на поставку 350 бронежилетів одній із військових частин регіону.

Під час випробування встановлено, що амуніція не відповідає заявленим технічним характеристикам IV класу захисту і є небезпечною для використання в бойових умовах.

Крім того, вартість бронежилетів була штучно завищена. Таким чином було зірвано виконання відповідного оборонного замовлення майже на 6 млн грн.

Всю партію неякісної продукції вилучили і направили компанії-виробнику для усунення недоліків.

Директору підприємства-постачальника оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  • ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Санкції статей передбачають до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Обвинувальний акт щодо фігуранта вже скерували до суду.

Водночас правоохоронці перевіряють причетність до схеми посадовців військкомату, який замовив бронежилети. Розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *