ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та Швеція спільно виготовлятимуть БМП CV90

Анастасія Диняк

|

Україна і Швеція 19 серпня підписали декларацію щодо спільного виробництва та обслуговування бойових машин піхоти CV90 в Україні. Про це пише Суспільне.

«Сьогодні ми деталізували нашу домовленість щодо спільного виробництва CV90 в Україні, локалізацію цього виробництва, ремонти тощо. Це дуже важливо для нас. Це приклад того, що безпекова співпраця, співпраця в виробництві повністю відображає єдність наших цінностей», – повідомив президент Володимир Зеленський.

Зазначимо, бойові машини піхоти CV90 оснащені зокрема 40-мм автоматичними гарматами, димовими гранатометами та кулеметами. Автоматична гармата може вести вогонь проти піхоти, бронетехніки та повітряних цілей на відстані до чотирьох кілометрів.

Як повідомляв Львівський портал, 19 серпня президент України Володимир Зеленський з першою леді Оленою Зеленською прибули до Швеції. Президент вже провів переговори з прем’єр-міністром країни Ульфом Крістерссоном.

Раніше президент Зеленський заявив, що українські льотчики почали ознайомчі навчанні на шведських винищувачах JAS 39 Gripen.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *