ОСТАННІ НОВИНИ

У драмтеатрі в Чернігові була виставка дронів, яка нібито стала ціллю росіян

Анастасія Диняк

|

У драмтеатрі у Чернігові, куди поцілили російські військові вдень 19 серпня, відбувалася виставку дронів «Люті пташки». Співорганізаторка заходу Марія Берлінська заявила, що це було погоджено з ВЦА.

Так, Берлінська підкреслила, що це була закрита зустріч інженерів, військових і волонтерів на тему військових технологій для фронту.

Захід було заздалегідь офіційно узгоджено з військовою цивільною адміністрацією, місце було також надано місцевою владою. Всіх учасників на вході перевіряла поліція, чергували медики.

За даними співорганізаторки, анонс заходу був у відкритому доступі, однак місце проведення знали лише зареєстровані перевірені учасники, яким повідомили інформацію за лічені години до події. Всі дані учасників наразі надано відповідним органам.

«Як тільки оголосили повітряну тривогу захід зупинили і учасникам було кілька разів оголошено про необхідність піти в укриття. На жаль частина людей все одно пішли на вулицю. Всі хто пішли в укриття цілі. Я особисто зайшла в укриття за хвилину до удару», – додала Берлінська.

Як пише Суспільне, начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус зазначив, що необхідні дозволи на проведення виставки таки були.

«Як мені відомо, там всі відповідні дозволи були дотримані. Дозволи від кого? Це треба ще встановити, зараз встановлюємо, подивимось цю інформацію, потім я вам дам повну відкриту інформацію з цього питання», – сказав він.

Пізніше російські пропагандисти заявили, що ціллю РФ по Чернігову був «збір військових фахівців ЗСУ з бойових дронів», який нібито маскували під виставку.

Нагадаємо, вдень 19 серпня російські окупанти завдали ракетного удару по Чернігову. Попередньо, балістичними ракетами.

Станом на 13:00 год. було відомо про щонайменше п’ятьох загиблих та 37 поранених, зокрема 11 дітей. Згодом кількість загиблих зросла до семи осіб, загинула дитина, а також рятувальники знайшли тіло жінки. Ще одна дитина у важкому стані, її доставили до Києва.

Раніше у МВС показали наслідки ворожого удару.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *