ОСТАННІ НОВИНИ

У США розповіли про втрати України та РФ на війні, – ЗМІ

Анастасія Диняк

|

За даними посадовців США, від початку повномасштабного вторгнення втрати України та Росії загиблими та пораненими серед військових становлять майже 500 тисяч осіб. Про це пише The New York Times.

Так, як зазначає видання, втрати РФ сягають 300 тисяч бійців. Зокрема, 120 тисяч – загиблих та близько 180 тисяч – поранених.

Втрати України загиблими становлять близько 70 тисяч загиблих військових та 100-120 тисяч поранених.

Зазначається, що втрати серед окупантів різко зросли взимку та навесні 2023 року, зокрема під час боїв за Бахмут. Тоді чималих втрат зазнавала й Україна, як і в перші тижні контрнаступу, намагаючись прорвати лінію оборони окупантів.

Втрати серед українців значно зменшилися після зміни тактики та переходу до обстрілів позицій противника. У The New York Times додали, що США занепокоєні тим, що через це українські запаси боєприпасів досить швидко вичерпаються.

Зауважимо, попри більші втрати РФ має 1,33 мільйона строковиків. Натомість в Україні їх майже втричі менше – близько 500 тисяч.

Дані американських посадовців ґрунтуються на супутникових знімках, перехоплених телефонних розмовах, повідомленнях у соцмережах та ЗМІ, а також офіційних даних обох сторін.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, станом на 18 серпня втрати РФ в Україні перевищили 256 тисяч бійців.

Додамо, що у своїх офіційних зведеннях Генштаб подає узагальнену кількість загиблих російських військових. Натомість поранених окупантів у рази більше.

Військові експерти кажуть, що для вирахування поранених окупантів кількість загиблих потрібно множити на три, тобто наразі йдеться ще про понад 700 тисяч осіб. Таким чином загальні втрати РФ на 17-му місяці повномасштабної війни проти України оцінюють більш ніж у 900 тисяч військовослужбовців.

Це є безпрецедентні втрати, адже станом на початок повномасштабної війни весь потенціал ЗС РФ складав близько 900 тисяч – 1 мільйон військовослужбовців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *