ОСТАННІ НОВИНИ

Перед вторгненням ЗСУ поставили браковані артилерійські міни. Деталі

Наталя Дуляба

|

Напередодні повномасштабного вторгнення РФ три приватні компанії мали поставити Збройним Силам України артилерійських мін майже на 270 млн грн, але надали лише частину партії, яка виявилась бракованою. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про виконання оборонного контракту на постачання українському війську артилерійських мін загалом майже на 270 млн грн. За даними слідства, до оборудки причетні керівники трьох приватних компаній, які отримали відповідне замовлення від Міністерства оборони України.

Відповідно до підписаних договорів підприємці мали відвантажити міни до лютого 2022 року. Однак до цього часу вони поставили лише частину замовлених боєприпасів, які до того ж виявились бракованими через неякісний порох усередині.

«Такий технічний недолік унеможливлює застосування боєприпасів у бойових умовах і призводить до виведення з ладу самого артилерійського озброєння. Саме цей факт викрили фахівці оборонного відомства під час випробувань одержаних мін», – йдеться у повідомленні.

Виявивши брак, всю партію мін повернули компаніям-виробникам для виправлення виявлених недоліків. Проте підприємці досі не усунули технічні несправності, тож ЗСУ не отримали від них боєприпасів, а саме держзамовлення зірвано.

Двом керівникам компаній оголосили підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах). Їм загрожує до 8 років тюрми.

Наразі триває слідство, правоохоронці встановлюють можливу причетність інших осіб до схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *