ОСТАННІ НОВИНИ

Банда рекетирів проникла у військову частину на Львівщині

Наталя Дуляба

|

На Львівщині затримали банду колишніх кримінальників, які мобілізувались до лав ЗСУ і, прикриваючись статусом військовослужбовця, займались рекетом. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні СБУ у Львівській області.

Йдеться про двох чоловіків, 23-річний раніше судимий житель Стрия та 21-річний мешканець Донецької області. Вони, приховуючи своє кримінальне минуле, призвались на військову службу. Після зарахування до складу однієї з військових частин на Львівщині чоловіки самовільно покинули підрозділ і розпочали вимагати з людей гроші.

Прикриваючись статусом військовослужбовців, фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а потім виставляли жертвам «рахунок» за вирішення «спору».

Встановлено, що рекетири вимагали 4000 доларів із демобілізованого бійця ЗСУ. При відмові сплатити цю суму, погрожували чоловіку насильством та фізичною розправою.

Як уточняють у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону, жертвою рекетирів був мешканець Львівської області. На нього не лише здійснювали морально-психологічний тиск, а й чинили фізичне насильство.

Спіймали зловмисників на «гарячому» під час передачі частини грошей від потерпілого.

Наразі затриманим оголошено підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану). Їм загрожує до 12 років тюрми.

Наразі суд обрав рекетирам міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Але її спецпрокурори вже оскаржують в апеляційній інстанції.

Слідство триває, правоохоронці встановлюють всі обставини злочину та інших осіб, які можуть бути причетними до нелегальної схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *