ОСТАННІ НОВИНИ

Швеція затвердила пакет допомоги Україні на 270 млн євро

Анастасія Диняк

|

Швеції схвалила новий пакет військової допомоги Україні загальною вартістю 3,25 мільярда шведських крон, це приблизно 270 мільйонів євро. Про це пише Українська правда.

Так, Швеція надасть Україні боєприпаси та запчастини на суму до 1,1 млрд шведських крон (приблизно 90 млн євро), а також вантажівки та обладнання для розмінування на суму до 2,15 млрд шведських крон (приблизно 180 млн євро).

Риксдаг також ухвалив рішення уповноважити уряд продати США ракети AMRAAM «повітря-повітря» для їх подальшої передачі Україні.

Це рішення означає, що стаття витрат на оборону та готовність до кризових ситуацій у державному бюджеті Швеції збільшиться на 545 млн шведських крон (46 млн євро) у 2023 році.

Як повідомляв Львівський портал, також уряд Німеччини у четвер, 17 серпня, прозвітував про черговий транш військової допомоги Україні за останній тиждень, до якого увійшли, зокрема, дві пускові установки IRIS-T SLS.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *