ОСТАННІ НОВИНИ

Країни Балтії одночасно приєдналися до декларації G7 про гарантії безпеки для України

Ольга Денисяка

|

Уряди Литви, Естонії та Латвії приєдналися до декларації країн «Великої сімки» щодо надання безпекових гарантій для України. Про це повідомляє hromadske.

«Ми визнаємо, що мужня боротьба України допомагає захистити євроатлантичну безпеку та заснований на міжнародних правилах порядок», – йдеться в заяві. 

Прем’єр-міністри країн наголосили, що продовжуватимуть підтримку Україну та «сприятимуть захисту її незалежності, суверенітету, безпеки, демократії та процвітання». 

У країнах Балтії зазначили, що допоможуть притягнути до відповідальності воєнних злочинців. А також – підтримуватимуть якнайшвидший вступ України до НАТО та ЄС.

«Ми твердо віримо, що лише членство в НАТО забезпечить Україні гарантії безпеки та суттєво посилить євроатлантичну безпеку та стабільність […] Ми будемо тісно співпрацювати з Україною і на її шляху до членства в ЄС», – додали вони. 

Естонія, Латвія та Литва приєднались до 16 країн, які вже підтримали декларацію G7 про надання гарантій безпеки для України. Зокрема, Бельгія, Данія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Норвегія, Нідерланди, Португалія, Румунія, Фінляндія, Чехія та Швеція. Згодом до них долучились Греція, Півніна Македонія та Болгарія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *