ОСТАННІ НОВИНИ

До декларації G7 про «гарантії безпеки» Україні долучиться ще одна країна

Ольга Денисяка

|

Болгарський уряд прийняв рішення про приєднання Болгарії до декларації країн «Групи семи» з надання довгострокових безпекових зобов’язань Україні на засіданні 16 серпня. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на повідомленні уряду Болгарії.

Уряд підкреслив, що Болгарія надає політичну та практичну підтримку Україні, «яка, протидіючи російській агресії, також робить безпосередній внесок у захист свободи, безпеки та суверенітету всіх європейських держав-членів».

«Відповідно до цієї послідовної політики, Болгарія приєднається до Спільної декларації країн G7 на підтримку України», – йдеться у заяві.

Міністерство закордонних справ Болгарії отримало доручення проінформувати про ухвалене рішення.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що станом на 2 серпня вже 12 країнприєдналися до спільної декларації G7 про так звані гарантії безпеки для України.

Зокрема, Бельгія, Данія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Норвегія, Нідерланди, Португалія, Румунія, Фінляндія, Чехія та Швеція. Згодом до них долучились Греція та Півніна Македонія.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *