ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові лікується воїн, який переніс 20 операцій та ампутацію обох ніг

Маркіян Рой

|

У Львові в реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ проходить реабілітацію військовослужбовець, який втратив на фронті обидві ноги, переніс понад 20 операцій та чотири місяці страждав від нестерпного болю. Наразі він готується до протезування. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Так, 29-річний Сергій Денисов з Вишгорода, що на Київщині.  Боротися за свою країну почав ще студентом – під час Революції Гідності. А після окупації Криму чоловік вирішив взяти до рук зброю. Та у військкоматі йому вісім разів відмовляли, бо він обмежено придатний навіть у військовий час.

Але молодого хлопця зупинити було неможливо. Не взяли в ЗСУ – вступив до лав добровольчого формування. З 2015 року Сергій воює.

Торік влітку Сергій одружився, проте свій медовий місяць довелося провести в боях за Харківщину. Та на початку вересня досвідчений боєць підірвався одразу на кількох мінах, втративши обидві ноги.

«Від болю кричав так, що всі навколишні села чули. Поки мене несли, я просив, щоб мене добили. Ось, що для мене ціна свободи та незалежності, яку я плачу і буду платити. Я знав, на що я йшов. Але я не знав, що буде настільки боляче – тут треба бути чесним», – розповів Сергій.

За чотири місяці він переніс понад 20 операцій та безліч переливань крові. Найважчим завданням для лікарів було врятувати коліно воїна та уникнути додаткової реампутації. Коли їм це вдалося, Сергія відправили на реабілітацію та протезування до Львова, у центр НЕЗЛАМНІ.

У Центрі НЕЗЛАМНІ спеціалісти докладають величезних зусиль, щоби якомога швидше поставити пацієнта на ноги, нехай і штучні. І сам боєць старається, щодня наполегливо займається з фізичним терапевтом.

Сергій лікується вже майже рік, за який він втратив не лише ноги та літри крові. У їхню з дружиною квартиру влучила ворожа ракета і власного житла в молодої пари більше немає. Дружина щодня поруч з коханим.

«Людські бажання – сильніші за все. Навіть обставини підкоряються бажанню, якщо воно дійсно є. Втрата кінцівок – це не кінець життя. Протези є, варіантів багато і вони ефективні», – додав Сергій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *