ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янка виправдовувала злочини окупантів і називала українців свинями

Наталя Дуляба

|

65-річна мешканка Львова у заборонених в Україні соцмережах виправдовувала воєнні злочини Росії й принижувала українців, називаючи їх свинями, а українську мову – «хрюкомовою». Про це повідомляє Львівський портал.

За даними Львівської обласної прокуратури, львів’янка з червня 2022 року через власний акаунт у російській соцмережі Вконтакте, яка є забороненою в Україні, поширювала дописи, в яких публічно виправдовувала злочини окупантів. А про саму РФ вона говорила як про величну країну, перемога якої буде вшановуватися «найграндіознішим парадом».

Жінка неодноразово розміщувала матеріали, де негативно висловлювалася про українських військових. Зокрема, називала їх «нелюдами» і звинувачувала у катуванні та вбивствах беззахисних людей.

«Також мешканка Львова у свої публікаціях нівелювала самобутність української нації. Зневажливо та презирливо відносилась до української мови називаючи її «хрюкомовою», а українців – свинями», – кажуть прокурори.

Водночас в управлінні СБУ у Львівській області уточнили, що фігурантці справи 65 років. У соцмережах вона «дружила» переважно з громадянами РФ, учасниками збройної агресії та прихильниками Кремля. «Друзі» підтримували та співчували жінці, яка проживає поміж бандерівців.

Львів’янці вже оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників.
  • ч. 1 ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Наразі слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *