ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові закінчується донорська кров усіх груп

Наталя Дуляба

|

Львів’ян закликають стати донорами крові, адже у лікарні святого Пантелеймона є гостра потреба у всіх групах крові. Про це Львівському порталу повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

«Запаси крові та її компонентів, які необхідні для порятунку життя пацієнтів, вичерпуються. Зараз є гостра потреба у донорській крові всіх груп, особливо (I) Rh – та (IІ) Rh -», – йдеться у повідомленні.

Всіх львів’ян, готових здати кров для порятунку пацієнтів, просять приходити у будні з 09:00 до 12:30 у міський центр крові, що діє при лікарні святого Пантелеймона (вул. Миколайчука, 9). Телефон для запису: 0-800-333-003. Зі собою потрібно мати документ, що засвідчує особу.

Медики наголошують, що регулярна донація корисна для здоров’я самих донорів крові, адже підвищує імунітет, зменшує ризик розвитку серцево-судинних та онкологічних захворювань, знижує ризик виникнення тромбозу.

Зауважимо, що донором крові може бути кожна здорова віком від 18 до 60 років, яка не має медичних протипоказань і хронічних захворювань, важить більше 50 кг.

За 24 години перед процедурою рекомендують не вживати алкоголю, за 12 годин – не їсти смаженого, молочного та бананів. Перед здачею крові можна випити теплого чаю з печивом. Детальніше про те, як підготуватися до здачі крові, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *