ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський навідався до військових на Донеччину

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит на Донеччину: відвідав військових, які ведуть наступ у районі Соледара, а також по бійців, поранених на Бахмутському напрямку. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Так, глава держави побував на командних пунктах бригад, які ведуть наступальні дії в районі Соледара: 5 окремої штурмової бригади, 22 окремої механізованої бригади, 80 окремої десантно-штурмової бригади, 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка, 92 окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка, 26 артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича, 3 окремої штурмової бригади та 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Володимир Зеленський заслухав доповіді щодо ситуації на ділянках відповідальності бригад та особливостей застосування різних видів озброєння. Із комбригами та комбатами військових з’єднань він проблемні питання, які виникають у військовослужбовців, та шляхи їхнього розв’язання.

«Я хотів об’їхати усі бригади окремо, щоб точково зрозуміти проблеми кожної з них. Це відкрита бесіда, можна обговорити будь-які питання», – так звернувся до військових президент.

Зі свого боку комбриги й комбати передали Зеленському потреби в озброєнні, боєприпасах і техніці, зокрема у фронтових системах ППО та різних видах дронів.

Крім того, було обговорено питання посилення підготовки солдатів, сержантів та офіцерів, розширення можливостей командирів із керівництва особовим складом. Окреме питання – спрощення бюрократичних процедур в армії, зокрема в процесі комплектації підрозділів, а також удосконалення роботи військкоматів, військово-лікарських комісій.

«Були запропоновані варіанти рішень задля усунення наявних проблем, зокрема щодо можливостей командирів та посилення мотивації військовослужбовців», – кажуть в Офісі президента.

Також Володимир Зеленський відвідав передовий стабілізаційний пункт, який приймає поранених і травмованих українських військовослужбовців із Бахмутського напрямку. Він оглянув наявне тут оснащення, поспілкувався з воїнами та медиками.

Командування стабілізаційного пункту розповіло про нагальні потреби, в тому числі й в броньованому евакуаційному транспорті.

Володимир Зеленський відзначив нагородами пораненого бійця 3 окремої штурмової бригади та двох тактичних медиків 22 окремої механізованої бригади.

 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *