ОСТАННІ НОВИНИ

Українські школярі вивчатимуть на уроках мінну безпеку

Маркіян Рой

|

В українських школах вводять курс з мінної безпеки. Мінна безпека стане обов’язковим доповненням шкільного предмету «Здоров’я, безпека та добробут». Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві освіти та науки України.

Практикум з мінної безпеки розробляють МОН та ЮНІСЕФ. Для вчителів буде доступний онлайн-курс із викладання мінної безпеки для дітей різного віку.

Наразі вчителі вже можуть користуватися посібником із детальними планами, а також презентаціями для уроків, адаптованими для початкової та середньої шкіл. Для дітей експерти у співпраці з психологами розробили інтерактивні матеріали, які пояснюють правила безпечної поведінки на територіях, які можуть бути забруднені мінами. Зокрема, для школярів підготували мультфільми та відео за участю пса Патрона та саперів, а також ігри.

«Приблизно 30% території України – потенційно небезпечні через вибухонебезпечні предмети. Станом на 30 липня від мін та інших вибухонебезпечних предметів уже постраждали 100 дітей – дані моніторингової місії ООН з прав людини в Україні»,– йдеться у повідомлені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *