ОСТАННІ НОВИНИ

На двох напрямках на сході ЗСУ знизили наступальний потенціал росіян, – Маляр

Наталя Дуляба

|

Українським військовим вдалося зупинити просування окупантів після їхньої активізації на Куп’янському й Лиманському напрямках, а також зменшити їхній потенціал до наступу. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Після активізації російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках наші оборонці змогли не допустити їхнього просування та відчутно зменшили наступальний потенціал ворога. Зараз на сході фіксуємо певне зменшення кількості обстрілів та використаних окупантами боєприпасів, але це не означає, що вони відступили від своїх планів. Ворог наразі перегруповується та намагається відновити втрачені спроможності. Тривають бої», – наголосила посадовиця.

Ситуацію на цих двох напрямках Ганна Маляр оцінила як «складну» і додала, що війська РФ постійно атакують українські позиції. На Куп’янському напрямку росіяни нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону у Бєлгородській області та шукає слабкі місця в обороні ЗСУ.

На Лиманському напрямку російські окупанти продовжують штурми, прагнучи витіснити Сили оборони України в районі Серебрянського лісу Донецької області. Всі ці спроби наразі є безуспішними.

«На Бахмутському напрямку тривають важкі бої. Ворог намагається зупинити просування наших військ та відновити втрачене положення у районах на захід від Кліщіївки, на захід від Андріївки, Курдюмівки. За тиждень, що минув, звільнену територію на Бахмутському напрямку збільшено на 3 кв км, загалом звільнена площа тут складає 40 кв км», – додала Ганна Маляр.

Також рашисти намагаються наступати, захопити Мар’їнку та оточити Авдіївку. Українські військові не дають їм реалізувати ці плани, але це, як каже заступниця міністра оборони, є «дуже непросто».

«На Авдіївському, Мар’їнському напрямках ситуація напружена і складна. Крім того, ворог постійно робить безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського», – резюмувала вона.

Нагадаємо, Сили оборони України просунулись вперед на південний схід від Старомайорського Донецької області у район села Урожайне. Втім сам населений пункт ще повністю не деокупований.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *