ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ мають успіхи у напрямку Урожайного на півдні, – Маляр

Наталя Дуляба

|

Українські військові просунулись на південний схід від Старомайорського Донецької області у район села Урожайне. Втім сам населений пункт ще повністю не деокупований. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«В напрямку Урожайного, на південь та південний схід від Старомайорське Донецької області Сили оборони мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах. В ході наступальних дій військовослужбовці таврійського напрямку продовжують звільнення населеного пункту Урожайне», – відзначила Ганна Маляр.

Говорячи про ситуацію на південному фронті загалом, вона додала, що українські військові продовжують вести наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Тут тривають бої.

Додамо, що американський Інститут вивчення війни (ISW)  у своєму огляді за 13 серпня стверджує, що в російських окупантів низький моральний дух і проблеми з командуванням у прикордонному районі між Донецькою та Запорізькою областями.

Аналізуючи заяви російських «воєнкорів», в ISW кажуть, що 36 загальновійськова армія РФ не бажає утримувати село Урожайне, натомість роблять це поки бойовики ДНР «Каскад» і 40 морська піхотна бригада (Тихоокеанський флот).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *