ОСТАННІ НОВИНИ

Літак із Норвегії випадково залетів у повітряний простір України

Ольга Денисяка

|

Норвезький чартерний літак з пасажирами, які прямували до Туреччини, пролетів над Україну, попри безпольотну зону, запроваджену через війну. Про це повідомляє норвезький суспільний мовник NRK.

Авіакомпанія підтвердила, що такий інцидент дійсно стався. 25 липня цього року літак Airbus A320-200 авіакомпанії BBN Airlines вирушив до Анталії через Україну. Літак може перевозити до 180 пасажирів.  

Шторм, що наближався вздовж початкового маршруту польоту, змусив екіпаж розглянути альтернативний маршрут. Після приблизно двох годин польоту, капітан змінив маршрут. Так літак пролетів на межі Закарпатської і Чернівецької українських областей. Після цього він влетів у повітряний простір Румунії.

У самій компанії не кажуть, що летіли через Україну. Але сервіс Flightradar24 зафіксував цей рейс. З його даних видно, що чартерний літак вилетів з північно-східної Угорщини в зону заборони польотів в охопленій війною Україні.

«Ми розуміємо занепокоєння, яке викликає цей інцидент, і гарантуємо, що будемо активно вживати заходів, щоб запобігти подібним інцидентам», – прокоментував представник авіакомпанії BBN Airlines.

В авіакомпанії не надали більше деталей, але зазначили, що після інциденту почалося внутрішнє розслідування.

Зазначимо, що повітряний простір над Україною закрили у день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 24 лютого 2022 року.

В липні цього року ірландський лоукостер Ryanair заявив, що розглядає можливість відновлення невеликої кількості рейсів в Україну до кінця 2023 року за умови успішних переговорів щодо часткового відкриття повітряного простору.

Однак у Повітряних силах скептично оцінили можливість відновлення польотів цивільної авіації в Україні під час дії воєнного стану.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *