ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують на виставу про війну «Чуваки не святкують, або Ukrainian»

Андрій Котенський

|

До Львова 27 серпня приїде вистава про війну «Чуваки не святкують, або Ukrainian». Цю постановку називають «ковтком свіжого повітря в театральному житті України». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

«Чуваки не святкують, або Ukrainian»– вистава про війну з Росією та зміни в українському суспільстві за останніх кілька років. Хоча в центрі сюжету – не сама війна, а життя одного українця, який розповідає про свої дитинство і юність в Конотопі, а також про війну, любов, дружбу та зраду одночасно.

Львівська прем’єра постановки відбудеться 27 серпня на сцені Палацу залізничників «Рокс». Початок – о 18:30 год.

Перед Львовом театральну прем’єру «Чуваки не святкують, або Ukrainian» побачать у Києві – 24 серпня, у Хмельницькому – 25 серпня і в Івано-Франківську – 26 серпня.

Продюсер Михайло Бондаренко зібрав для роботи над виставою унікальну команду. П’єса написана за творами сучасного письменника, заслуженого журналіста України, телевізійного режисера, музиканта Руслана Горового. Музика та слова пісень, що звучать в саундтреку постановки, – теж його. І хоч це не перша вистава за творами Горового, але перша, де сам автор ще й грає на сцені. Це акторський дебют Руслана.

Тандем Горовому складає Дмитро Усов – актор Одеського українського театру ім. Василька, київських Дикого театру та Театру на Липках. Режисер вистави – Максим Голенко, сьогоднішний художній керівник Національного театру ім. Марії Заньковецької. Сценограф та костюми – неперевершена Леся Головач, художник – найвідомійший плакатист України Нікіта Тітов.

Новітня класика, яка декому відкриє очі на правду, про яку мовчать, декому допоможе зрозуміти серйозність ситуації, замість сидіння в гаджеті, а іншим – зможе просто підняти настрій і змусити вірити в найкраще майбутнє.

«Чуваки не святкують, або Ukrainian» можна описати як театрально-музичну, колоритну та динамічну виставу, яка тримає глядача увесь час у постійному напруженні, а також дивує неочікуваними розвитками подій і манерою постанови.

Шквал емоцій, що викликає вистава, – від гомеричного сміху до межі «больового порогу свідомості» – змусять по-новому зрозуміти й оцінити те, що є основою нашого життя: мудрість предків, батьківську любов і синівську самопожертву, ціну смерті та зради, непорушність віри у те, що все буде Україна і ми обов’язково здолаємо наших ворогів.

Увага! Вистава 16+, використовується ненормативна лексика.

Квитки доступні онлайн: Gastroli.ua.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *