ОСТАННІ НОВИНИ

Апеляційний суд переглянув вирок для ґвалтівників 13-річної дівчини на Закарпатті

Анастасія Диняк

|

Закарпатський апеляційний суд переглянув вирок Воловецького районного суду стосовно зґвалтування трьома підлітками 13-річної дівчини. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Так, прокурори наполягали на скасуванні вироку через мʼякість призначеного судом першої інстанції покарання. Також прокурори вимагали задовільнити в повному обсязі цивільний позов про відшкодування потерпілій моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Засідання у справі проходили в закритому режимі. Представники потерпілої повністю підтримали позицію прокурорів.

Суд апеляційної інстанції не поставив крапку в цій справі. Ухвалою Закарпатського апеляційного суду вирок першої інстанції скасовано, а справу направлено на новий судовий розгляд.

Нагадаємо, влітку 2021 року троє підлітків зґвалтували свою 14-річну подругу у селі Верхні Ворота на Закарпатті.

На суді усі троє визнали свою провину. Однак 16 березня 2023 суддя Воловецького районного суду Закарпатської області присудила хлопцям іспитовий термін на два роки. Суд виніс вирок по ст. 153 (сексуальне насильство, без проникнення), а не 152-й статті (зґвалтування).

Згодом під особистий контроль резонансну справу взяв омбудсмен Дмитро Лубінець та пообіцяв ретельно проаналізувати дії судді та направити відповідний лист до Вищої ради правосуддя.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *