ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті суд призначив умовний термін підліткам, які зґвалтували неповнолітню

Анастасія Диняк

|

Прокуратура готує оскарження судового вироку щодо сексуального насильства трьох підлітків стосовно їхньої неповнолітньої подруги у селі на Закарпатті. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Так, влітку 2021 року троє підлітків зґвалтували свою 14-річну подругу у селі Верхні Ворота. Спочатку хлопці заманили свою подругу до подвір’я одного з підлітків, а потім до підвалу. Один зі зловмисників ударив постраждалу, а потім дівчину зґвалтували.

Усе це підлітки знімали на відео з метою шантажу. Пізніше відео знущань було завантажене в Інтернет та продемонстроване однокласникам в школі.

Про зґвалтування онуки дізналася бабуся, з якою проживає дівчина, та викликала поліцію. На суді усі троє визнали свою провину. Однак 16 березня 2023 суддя Воловецького районного суду Закарпатської області присудила хлопцям іспитовий термін на два роки. Суд виніс вирок по ст. 153 (сексуальне насильство, без проникнення), а не 152-й статті (зґвалтування).

У прокуратурі заявили, що оскаржуватимуть вирок у встановленому законом порядку.

«Органи прокуратури вживатимуть всіх заходів для захисту прав постраждалої особи та забезпечення справедливого і невідворотного покарання винних у вчиненні злочину», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, омбудсмен Дмитро Лубінець взяв резонансну справу під особистий контроль. Він пообіцяв ретельно проаналізувати дії судді та направити відповідний лист до Вищої ради правосуддя. А також звернутися до Генпрокурора та до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо дій прокуратури.

«Також проаналізуємо діяльність місцевої служби захисту дітей, працівник якої представляв інтереси дівчинки в суді. Адже, як виявилося, мати одного із хлопців, також являється працівницею тієї служби соцзахисту дітей. Тому є сумніви щодо «неупередженості» та професійності представлення інтересів дівчинки. До того ж, маю сумніви щодо професійності дій обласного керівництва. Адже подія трапилася ще влітку 2021 року, втім суд виніс вирок по справі лише зараз», – додав Лубінець.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *