ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни спалюють тіла окупантів, щоб приховати втрати

Анастасія Диняк

|

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що наразі скрізь на фронтах активні бойові дії, гине дуже багато ворогів. Сотні загиблих щодня і на Сході, і на Півдні, яких росіяни спалюють, щоб приховати реальні втрати.

Командування російських окупаційних військ намагається приховати реальні втрати особового складу та здійснює поховання на тимчасово окупованих територіях, не транспортуючи рештки до Росії.

Так, поблизу Мелітополя у Запорізькій області на відкритій місцевості майже безперервно здійснюється кремація тіл російських військовослужбовців, які доставляються окупантами на вантажних автомобілях. Місцеві мешканці відчувають характерний їдкий дим вже тривалий час.

До моргу Чаплинської районної лікарні в Херсонській області окупанти доставляють загиблих із Херсонського напрямку, яких хронять на двох локаціях, одна з них має площу до 100 га.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила в Україні вже близько 252 200 військових.

Додамо, що у своїх офіційних зведеннях Генштаб подає узагальнену кількість загиблих російських військових. Натомість поранених окупантів у рази більше.

Військові експерти кажуть, що для вирахування поранених окупантів кількість загиблих потрібно множити на три, тобто наразі йдеться ще про понад 700 тисяч осіб. Таким чином загальні втрати РФ на 17-му місяці повномасштабної війни проти України оцінюють більш ніж у 900 тисяч військовослужбовців.

Це є безпрецедентні втрати, адже станом на початок повномасштабної війни весь потенціал ЗС РФ складав близько 900 тисяч – 1 мільйон військовослужбовців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *