ОСТАННІ НОВИНИ

На війні разом з чотирма побратимами загинув пластун з Львівщини

Ольга Денисяка

|

Захищаючи Україну від російських окупантів, разом з чотирма побратимами загинув пластун з Львівщини Микола Шаравара. Про це повідомили у Facebook Пласту.

Захисник мав пластове псевдо «Оселедець». Військовий позивний «Веган». Зголосився до Пласту 10 грудня 2000 р. Належав до гуртка «Вовкулаки» (виховник Ярослав Юрчишин, ОЗО) 1 куреня ім. Короля Данила у Львові.

В липні 2001 року іменований пластуном-прихильником на Лисій горі у Львові. Учасник курінного табору «Перша стежа», який проходив в Сприні. В листопаді 2001 року, в складі команди куреня брав участь у мистецькому змазі «Орликіада» у Києві. Активно пластував до 2005 р.

Захоплював шахами, футболом та пішими і велосипедними мандрами Карпатами та фестивалями. Був вегетаріанцем.

Вищу освіту здобув на історичному факультеті університету ім. І. Франка.

30 серпня 2014 р. одружився з Миросею Ліщинською. В подружжя народилася донька Богданка (29.05.2017).

Після повномасштабного російського вторгнення 2022 р. добровільно зголосився до війська. З 23 квітня по 11 грудня 2022 р. воював у складі 10-го окремого стрілецького батальйону у населених пунктах Річка та Павлівка Сумської області. Був солдатом гранатометником і оператором дрону.

Згодом перейшов до 116-ої окремої механізованої бригади Збройних сил України. Загинув з чотирма побратимами 2 серпня 2023 р. у Пологівському районі Запорізької області під час штурмових дій внаслідок попадання ворожої протитанкової керованої реактивної ракети.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *