ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина на 60% готова до опалювального сезону, – Козицький

Наталя Дуляба

|

Львівщина готується до нового опалювального сезону під час війни. Станом на початок серпня план необхідних заходів виконали на 60%. Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький.

Загалом на Львівщині є 1682 котельні, наразі до роботи в опалювальному сезоні 2023/2024 готові 1026 із них. Ремонтні роботи тривають.

Також на котельнях створили запаси вугілля, деревини й палетів. Усі медзаклади й установи соцзахисту вже забезпечені генераторами, тож матимуть світло при можливих знеструмленнях.

«Постійно ведемо перемовини з донорськими організаціями, щоб створити в області максимально великий резерв альтернативних джерел живлення», – додав Максим Козицький.

За його словами, на Львівщині затвердили також Комплексний план проходження осінньо-зимового періоду 2023/2024 років. Він передбачає заходи, які будуть здійснювати під час кризових ситуацій, зокрема при ушкодженні об’єктів теплоенергетики, водопостачання, водовідведення, електро- та газопостачання.

«Усі фахівці профільних підрозділів знають, що мають робити у таких випадках. Повністю підготуватися до нового опалювального сезону Львівська область має до 1 жовтня», – підкреслив глава області.

Нагадаємо, напередодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що зима-2023/2024 буде складною, але Україна готується до всіх можливих сценаріїв розвитку подій.

Ремонтна кампанія напередодні нового опалювального сезону йде за графіком: роботи йдуть на електростанціях, атомних блоках, гідроелектростанціях й на теплоелектроцентралях. Для всіх енергетичних об’єктів готують багаторівневий захист від російських атак.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *