ОСТАННІ НОВИНИ

За збереження вілли на Коновальця взялась прокуратура

Наталя Дуляба

|

Власників львівської вілли Кшечуновичів, яка є пам’яткою архітектури, через суд хочуть змусити укласти охоронний договір. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про віллу Кшечуновичів, яка розташована на вул. Коновальця, 100. Вона є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Зараз будинок є у приватній власності, але українське законодавство зобов’язує власників об’єктів культурної спадщини, незалежно від форм власності, укладати з уповноваженим органом охоронний договір. Це документ передбачає збереження пам’ятки.

Як встановили прокурори, власником однієї квартири у віллі Кшечуновичів є приватне підприємство, іншої – фізична особа. Ніхто з них так і не уклав охоронний договір.

Відтак Франківська окружна прокуратура Львова подала позов до Львівського окружного адміністративного суду, аби змусити власників вілли укласти охоронні договори. Наразі розгляд справи триває.

Додамо, що віллу на вул. Коновальця, 100 у Львові збудували у 1912 році за проєктом львівського архітектора Станіслава Улейського для відомої вірменської родини Олександра Кшечуновича, що славилася меценатством.

Будинок, що нагадує замок, звели у стилі неоготики, він є перлиною вул. Коновальця.

Торік львів’яни скаржились на Гарячу лінію міста на перебудову пам’ятки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *