ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія Львова дозволила розбудувати готель у зоні ЮНЕСКО

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міськради дозволив розбудувати 5-поверховий готель на площі Звенигородській. Відповідне рішення прийняли 8 серпня.

Йдеться про готель Saint Feder, розташований на площі Звенигородській, 3. Ця територія входить в охоронну зону ЮНЕСКО. Поруч – ринок «Добробут» та церква Матері Божої Неустанної Помочі.

Містобудівні умови та обмеження на реконструкцію з розширенням готелю отримала Марта Кобилко. На сусідній ділянці зліва вона добудує 5-поверхову будівлю, у якій облаштують ще 20 готельних номерів.

Цікаво, що відразу справа до цього готелю знаходиться незавершене будівництво, через яке у Львові кілька років уже тривають суперечки й гострі дискусії. Торік мерія не дозволила добудувати цей об’єкт під ресторан.

Незважаючи на розбудову готелю, про розширення парковки тут не йдеться. Поруч й надалі буде лише 5 паркомісць.

Як розповів під час обговорення головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, проєкт довелося відкоригувати, аби він гармонійно «вписався» в архітектуру довкола.

«Це відкоригований вид фасаду. Він мінімалістичний, сучасний, вписаний в історичне середовище», – сказав він.

Своїм рішенням виконком встановив, що висота прибудови до готелю не повинна перевищувати 18 м. Відсоток забудови земельної ділянки (0,0068 га) визначили на рівні 98%.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, підприємиця Марта Кобилко зареєстрована у Брюховичах. Свою діяльність веде у сфері готельного бізнесу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація забудовника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *