ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ утримують ініціативу в наступі, – Залужний

Ольга Денисяка

|

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що українські захисники утримують ініціативу в наступі. Водночас росіяни намагаються відволікти українські сили від певних ділянок фронту активними штурмовими діями на деяких ділянках. Про це йдеться у заяві Генштабу ЗСУ.

Залужний зазначив, що провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі та розповів йому про оперативну обстановку на фронті. 

За словами Залужного Збройні Сили України продовжують вести оборонні та наступальні операції.

«Щодо оборони. Вона – стійка. Наші воїни для цього докладають максимум зусиль. На низці напрямків противник проводить активні штурмові дії, але успіху не має. Зокрема, це повʼязано з намаганням відволікти українські сили від певних ділянок фронту. Щодо наступу. Тривають важкі бої, українські війська крок за кроком продовжують створювати умови для просування вперед. Ініціатива на нашому боці», – йдеться в повідомленні. 

Також Головнокомандувач ЗСУ додав, що з генералом Міллі обговорили актуальні потреби Збройних Сил в озброєнні та боєприпасах. 

«Подякував партнерам за допомогу і підтримку. Домовилися і надалі залишатися на звʼязку та активно взаємодіяти», – зазначив Залужний.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *