ОСТАННІ НОВИНИ

Польща заявила про нову кампанію із шантажу мігрантами з боку Білорусі та Росії

Ольга Денисяка

|

Заступник міністра внутрішніх справ Польщі Мацей Вонсік у понеділок заявив, що Росія та Білорусь організовують чергову кампанію з напливу мігрантів до Європейського Союзу через польський кордон з метою дестабілізації регіону. Про це повідомляє Українська правда.

Представник польського МВС сказав, що ситуація хоч і « не така хаотична, як два роки тому» , але все одно викликає занепокоєння.

«Ми говоримо про операцію, організовану російськими та білоруськими спецслужбами, яка стає все більш і більш інтенсивною», – йдеться в повідомленні.

Керівник Прикордонної служби Польщі Томаш Прага своєю чергою назвав білоруські служби «злочинним угрупованням, яке керує нелегальною міграцією»  і «отримує з цього величезні прибутки».

За його словами, лише цього року з Білорусі до Польщі намагались в’їхати 19 тисяч мігрантів, з них чотири тисячі – тільки за червень, тоді як за весь 2022-ий їх було 16 тисяч.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *