ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземці, які зберігали у Львові понад тонну героїну, проведуть до 10 років за ґратами

Анастасія Диняк

|

Суд виніс вирок чотирьом іноземцям-контрабандистам, які зберігали у Львові понад 1 т героїну загальною вартістю близько 2,3 млрд грн. Про це повідомили у відділі інформаційної політики прокуратури Львівщини.

Так, прокурори в суді довели, що четверо громадян Туреччини організували масштабну схему контрабандного переміщення наркотиків з Пакистану, транзитом через Україну, до країн Європейського Союзу.

Вантаж із наркотиками загальною масою понад 1 тисячу кг доставили у морський порт Одещини. Для безперешкодного перетину кордонів вони замаскували наркотики у мішки з рисом.

Після митного оформлення вантаж перевезли та зберігали на складі у Львові. Згодом засуджені планували переправити наркотики до Європи під виглядом дипломатичного вантажу.

Вартість героїну за цінами чорного ринку становить близько 2,3 млрд грн.

За публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури усіх чотирьох іноземців визнано винними у контрабанді наркотичних засобів в особливо великих розмірах та їх незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту (ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України)

Суд призначив їм від 7 до 10 років за ґратами з конфіскацією майна. До набрання вироком законної сили засуджені перебуватимуть під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *