ОСТАННІ НОВИНИ

Буданов розповів про військову допомогу Болгарії

Наталя Дуляба

|

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Болгарія суттєво допомагає Україні зі зброєю та боєприпасами. Про це він сказав в інтерв’ю болгарському телеканалу bTV.

«Болгарія передала нам значну кількість зброї, але головне – збільшує обсяги виробництва нових боєприпасів. Потреби дуже високі, тому для нас це життєво важливо», – підкреслив керівник української розвідки.

Кирило Буданов подякував Болгарії за надану допомогу і запевнив, що Україна завжди її пам’ятатиме. Партнерство між обома країнами він оцінив «дуже високо».

Зазначимо, наприкінці липня парламент Болгарії схвалив надання Україні близько 100 бронетранспортерів радянського зразка. Це вперше Болгарія передає броньовану техніку Києву напряму, а не через посередників.

3 серпня болгарський уряд схвалив проєкт угоди між Міністерствами внутрішніх справ Болгарії та Міністерством оборони України про безоплатне надання 100 БТРів.

Нагадаємо, надсилати військову допомогу Україні Болгарія на офіційному рівні дозволила наприкінці листопада 2022 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *