ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин Адрій Виклюк побореться за титул чемпіона світу з ММА

Андрій Котенський

|

Львів’янин Адрій Виклюк – чемпіон України та член збірної у віці 16-17 та вазі до 61,2 кг разом із тренером Русланом Телібаєвим вирушили на чемпіонат світу з ММА в Абу Дабі (столиця Об’єднаних Арабських Еміратів). Уже сьогодні наш представник почне рух до перемог поєдником із американцем (поєдинок перенесено на суботу, 5 серпня). Андрій готовий, у чудовій кондиції, настроєний ментально вигравати. Про це Львівському порталу повідомив тренер спортсмена.

Андрій Виклюк перед поїздкою на чемпіонат світу в Абу-Дабі пройшов кілька тренувальних зборів. Відтак мав по три тренування в день і зігнав 9 кг ваги без проблем, розповів один із тренерів львів’янина і президент федерації ММА Львівщини Олег Грицюк.

Попри те, що американців (власне із одним із них і вийде на октагон львів’янин Виклюк) справедливо відносять до топ-5 команд світу, львів’янин не змусить суперника сумувати у «клітці». Адже, попри війну, Україна – одна із передових у світі щодо ММА. Якщо взяти аматорський спорт, то перші місця на чемпіонатах Європи і світу у нас постійно, а в трійці кращих на планеті навіть зараз, під час війни, наші атлети постійно.

«Коли є українець у ваговій категорії, за це переживають, під нього готуються. І це приємно», – розповідає президент федерації ММА Львівщини Олег Грицюк.

Два роки поспіль перше місце серед дітей, юнаків, юніорів – за Україною.

Дорослий чемпіонат України цьогоріч зібрав небагато учасників. Адже чимало спортсменів та тренерів або воюють, або багато часу присвятили волонтерству. Попри це, загальноукраїнські змагання цьогоріч стали більш конкурентним і сильним, бо приїхали найкращі українські атлети. Загалом розвиток ММА в країні, яка воює, відмінний, переконаний президент федерації ММА Львівщини Олег Грицюк.

Львівщина теж показує якісну динаміку розвитку цього виду спорту. Це довів і останній чемпіонат України. Святослав Дутко – за два дні 9 поєдників, Андрій Виклюк – 8, Микола Стеца – 4; деякі поєдинки закінчили достроково. Руслан Телібаєв – бронзовий призер світу, Руслан Коник – чемпіон України у віці 18-20 років, Василь Фортуна – цьогорічний віце-чемпіон України,. Це львівські імена на карті ММА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *