ОСТАННІ НОВИНИ

В ЗСУ розповіли, як знищують диверсантів на північному кордоні

Наталя Дуляба

|

Протягом липня ворожі диверсійно-розвідувальні групи чотири рази намагались потрапити в Україну через кордон із РФ у Чернігівській та Сумській областях. Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

«Всі випадки було зафіксовано в темну пору доби, проте це не завадило прикордонникам на спостережних постах своєчасно помітити диверсантів і відкрити вогонь на ураження», – відзначив генерал-лейтенант.

Водночас він додав, що до знищення диверсантів на північному кордоні також залучали підрозділи Сил територіальної оборони, Сил спеціальних операцій, мінометні розрахунки, протидиверсійні резерви та спецпризначенців Центру спеціальних операцій «Альфа».

Зараз на українському кордоні на півночі вдосконалюють системи відеоспостереження, мінують можливі шляхів перетину кордону керованими протипіхотними мінами, а також влаштовують міновані непрохідні лісові завали.

Нагадаємо, ще наприкінці червня президент України Володимир Зеленський доручив військовим посилити кордон із Білоруссю. Перед тим стало відомо, що в Білорусь мають зайти підрозділи «вагнерівців», які брали участь у «марші Пригожина» на Москву.

Відтак на кордоні з Білоруссю суттєво активізували роботи. Тут риють нові траншеї й протитанкові рови, влаштовують більше мінних полів та загороджень.

Нещодавно командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв заявив, що якщо рівень загрози на північному кордоні України зростатиме, то Генштаб підсилить тамтешні позиції військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *