ОСТАННІ НОВИНИ

Мінні поля, загородження і траншеї: Україна посилює захист північного кордону

Наталя Дуляба

|

Військові посилюють захист кордону з Білоруссю, аби зробити його непрохідним, якщо ворог наважиться наступати з півночі. Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил Сергій Наєв.

За останні кілька тижнів на північному кордоні українські військові встановили 30 протитанкових мінних полів та загороджень із використанням більше 5800 мін, обладнали близько 5000 м траншей та 6500 м протитанкових ровів.

Також на кордоні спорудили 80 перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу, а також вогневих позицій для важкої техніки.

«Ми продовжуємо створювати інженерні загородження безпосередньо по державному кордону. Риємо протитанкові рови, мінуємо місцевість. Попереджуючи проникнення ворожих диверсійних груп та перетинання кордону бронетанковою технікою, встановлюємо відповідні мінні поля.

Ми розуміємо, що лінія державного кордону з нашими північними сусідами у цивільному вигляді ще нам довго не знадобиться, оскільки по той бік кордону друзів у нас немає. Тож поставлене завдання, зробити прикордонну смугу для ворога непрохідною», – наголосив Сергій Наєв.

Нагадаємо, наприкінці червня президент України Володимир Зеленський доручив військовим посилити кордон із Білоруссю. Перед тим стало відомо, що в Білорусь мають зайти підрозділи «вагнерівців», які брали участь у «марші Пригожина» на Москву.

Британські військові тоді припускали, що ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин може спробувати повторити наступ на Київ з території Білорусі. Втім у ЗСУ заявили, що спроба перетину кордону з Україною буде для найманців самогубством.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Сергія Наєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *