ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові до 13 років засудили бойовика так званої «ДНР»

Маркіян Рой

|

У Львові на 13 років позбавили волі учасника терористичної організації «ДНР». 38-річного уродженця Донецької області визнали винним у державній зраді. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори в суді довели, що житель Донецька з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну вступив до незаконного збройного формування «Народна міліція» терористичної організації «ДНР» на посаду гранатометника. А згодом виконував обов’язки оператора-навідника броньованої машини піхоти.

За час проходження військової служби чоловік виконував обов’язки з караулу по охороні території та її особового складу. Також фігурант облаштовував та укріплював вогневі позиції рф для ведення бою, рив окопи та будував бліндажі. Окрім цього, обвинувачений спостерігав за позиціями і переміщенням ЗСУ та доповідав про них керівництву.

Відомо, що чоловік воював на Донецькому та Луганському напрямках.

Чоловіка визнали винним у державній зраді, участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України). Йому призначили 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *