ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила керівників навчального центру Нацгвардії, які безпідставно нарахували собі майже 1 млн грн «бойових» премій

Маркіян Рой

|

Правоохоронці повідомили про підозру чотирьом посадовцям одного з центрів підготовки підрозділів Нацгвардії України на Київщині, які безпідставно нараховували собі та отримували додаткову грошову винагороду за нібито участь у бойових діях. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що посадовці навчального центру безпідставно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тис. грн, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти російських окупантів. При цьому учасники схеми не перебували в районах бойових зіткнень та не виконували жодних завдань на передовій.

Відомо, що за період з вересня по грудень 2022 року фігуранти незаконно виплачували собі премії на загальну суму майже 1 млн бюджетних гривень.

За даними слідства, до організації «схеми» причетний керівник навчального центру Нацгвардії.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти завдання посадовцями збитків державному бюджету.

На підставі зібраних доказів керівнику навчального центру Національної гвардії повідомили про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби).

Трьом його підлеглим інкримінують ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем). Офіцерам загрожує до 8 років тюрми.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *