ОСТАННІ НОВИНИ

В уряді розповіли, скільки держслужбовців утекли за кордон і не повернулись

Наталя Дуляба

|

Із початку повномасштабного вторгнення РФ і станом на кінець червня 2023 року з України втекли і не повернулись більше 2600 державних службовців. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Кабміну.

Так, 2691 держслужбовець виїхав з України з 24 лютого 2022 року, тобто з моменту повномасштабної війни. Станом на кінець червня 2023 року жоден із них назад так і не повернувся.

У відсотковому співвідношенні це 1,6% з-поміж усіх чиновників, що зараз працюють в Україні. Втім скільки серед держпосадовців-утікачів є чоловіків, не уточняють.

Водночас голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина розповіла, що 3946 державних службовців мобілізовані до лав ЗСУ або проходять службу у військах територіальної оборони чи добровольчих формуваннях. У відсотковому співвідношенні це 2,4% серед усіх актуальних працівників держорганів.

Під час повномасштабної війни також загинули 133 українські посадовці, ще 127 зазнали поранень.

Нагадаємо, в Україні нарахували більше 163 тисяч державних службовців, які працюють на своїх посадах станом на кінець червня 2023 року. Абсолютну більшість із них становлять жінки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *