ОСТАННІ НОВИНИ

Путін планує візит до Туреччини

Анастасія Диняк

|

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про візит президента РФ Володимира Путіна до країни. Про це повідомили у канцелярії Ердогана.

Так, президент Ердоган провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої лідери двох країн домовилися про візит Путіна до Туреччини.

Ердоган зазначив, що під час російсько-української війни не слід вживати «заходів для ескалації напруженості», а також підкреслив важливість Чорноморської ініціативи, яку він вважає «містком миру».

«Тривале припинення Чорноморської ініціативи нікому не вигідне, країни, які потребують зерна та мають низькі доходи, постраждають найбільше. Ціни на зернові культури, які знизилися на 23% протягом періоду впровадження, зросли на 15% за останні два тижні», – йдеться у повідомленні.

Президент Ердоган наголосив, що Туреччина продовжить докладати інтенсивних зусиль і дипломатії для продовження Чорноморської ініціативи.

Нагадаємо, 17 березня стало відомо, що Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Зазначимо, Туреччина не ратифікувала цей документ та не визнає юрисдикцію суду в Гаазі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *