ОСТАННІ НОВИНИ

У пунктах пропуску на Львівщині за 12 млн грн встановили модульні санвузли

Маркіян Рой

|

На Львівщині у пунктах пропуску на кордоні з Польщею встановили сім модульних санвузлів, на що витратили 12 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній раді.

Сучасні санвузли встановили у п’ятьох пунктах пропуску: Угринів – Долгобичув, Рава-Руська – Гребенне, Грушів – Будомєж, Краківець – Корчова та Шегині – Медика.

Загалом тут встановили 7 санітарно-сервісних приміщень, щоб забезпечити належні умови очікування в черзі для людей, які перетинають українсько-польський кордон. Всередині кабінок є не лише туалет, а й душ.

«Встановлення модулів – це ініціатива комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва ще з 2021 року. У модулях облаштовано санвузол, зокрема і для людей з інвалідністю, кімната матері і дитини, душова, щоб люди могли з гідністю перетинати державний кордон. Наше завдання, щоб все працювало якісно і зручно. Користуватися модулями можна безкоштовно», –розповіла голова комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Наталія Галецька.

Вартість одного такого санвузла становить 1,7 млн грн. На виготовлення і встановлення всіх сімох таких об’єктів витратили 12 млн грн. Кошти виділили із бюджету Львівщини у межах Регіональної програми з міжнародного та транскордонного співробітництва, європейської інтеграції.

«Модулі закупила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області у 2022 році. Спорудили модулі двох типів: один для мандрівників із урахуванням потреб людей з інвалідністю та матерів з дітьми, інший – з окремим приміщенням-душовою для водіїв вантажних транспортних засобів», — розповіли в пресслужбі ЛОВА.

Усі санвузли, встановлені на кордоні з Польщею, перебувають на балансі Служби автомобільних доріг. Обслуговувати і забезпечувати належний стан будуть ті підрядні організації, які утримують дороги, на яких і облаштували ці модулі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОР, ЛОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *