ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарню у Брюховичах розбудують в реабілітаційний центр

Наталя Дуляба

|

У Брюховичах проведуть масштабну реконструкцію лікарні на вул. Івасюка, 74 й облаштують реабілітаційний центр Unbroken. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Містобудівні умови та обмеження 1 серпня виконавчий комітет видав Комунальному некомерційному підприємству «Перше медоб’єднання Львова». Саме він буде замовником реконструкції лікарні під реабілітаційний центр.

У медзакладі проведуть масштабну реконструкцію, добудують ще один поверх, збільшать кількість ліжкомість, влаштують басейн та здійснять благоустрій території. По завершенню всіх робіт тут проводитимуть реабілітацію постраждалих внаслідок війни військових та цивільних українців.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев пояснює, що лікарня Брюховичах багато років працювала у форматі реабілітації, який був задуманий ще у радянський час. Однак зараз, враховуючи значну кількість травмованих внаслідок бойових дій, що прибувають до Львова, потрібно суттєво оновити цей медзаклад.

«Тут передбачено нові зали для реабілітації, збільшення кількості ліжкомісць, а відтак більше пацієнтів зможуть лікуватися одночасно. Безумовно лікування поруч з природою може бути тривалішим, аніж в існуючих реабілітаційних центрах міста. Також для пацієнтів центру можуть проводити реабілітаційні заняття на природі, щоб використовувати потенціал території, яка є поруч.

Окрім того, в планах облаштувати басейн для гідротерапії і зробити центр повністю інклюзивним, для цього ми переорієнтовуємо вхід. Раніше вхід був з східного боку, тепер буде з північного – це дасть можливість якісно розмежувати рух персоналу та відвідувачів і також пацієнтів. Логістично центр працюватиме ефективніше та зможе надавати більш якісні медичні послуги», – зазначив Антон Коломєйцев.

У реабілітаційному центрі добудують третій поверх. Кількість ліжкомість збільшиться з 70 до 106. Фахівці планують зберегти цінні риси архітектури, яка була сформована ще у 80-х роках. А на території центру облаштують благоустрій включно зі спортивними майданчиками. Також передбачено збір дощової води, щоби зменшити навантаження на систему каналізування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *