ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на вул. Патона виявили розлиття 1 кг ртуті

Андрій Котенський

|

У Львові в дощоприймачі будинку №27, на вулиці Патона, виявили близько 1 кг розлитої ртуті. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як інформує міське управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони, розлиту ртуть виявили у Залізничному районі сьогодні, 31 липня, о 13.10 год.

Фахівці зібрали небезпечну речовину та провели демеркуризацію (очищення та знезараження) території.

«Під час проведення робіт з чищення колодязя дощоприймача позаду буднику № 27 на вул. Патона було знайдено розлиту ртуть. Працівниками ГУ ДСНС у Львівській області проведено збір небезпечної речовини та демеркуризацію території. Зібрано близько 1 кг ртуті», – йдеться у повідомленні.

Обставини події з’ясовують.

Довідково. Ртуть – токсичний хімічний елемент. Сріблясто-білий важкий метал, рідкий за кімнатної температури. Пари ртуті та майже всі її розчинні сполуки дуже отруйні.

Ртуть негативно позначається на білковому обміні, шкодить нервовій системі і ниркам і навіть може викликати порушення психіки і серцево-судинної системи.

Симптоми гострого отруєння проявляються через 8-24 години: починається загальна слабкість, головний біль та підвищується температура; згодом – болі в животі, розлад шлунку, хворіють ясна.

Ознаками хронічного отруєння випарами ртуті є: зниження працездатності, швидка стомлюваність, послаблення пам’яті і головний біль; в окремих випадках можливі катаральні прояви з боку верхніх дихальних шляхів, кровотечі ясен, легке тремтіння рук та розлад шлунку. Тривалий час ніяких ознак може й не бути, але потім поступово підвищується стомлюваність, слабкість, сонливість, апатія й емоційна нестійкість.

Ртуть уражає нервову систему, а тривалий її вплив та накопичення у організмі викликає навіть божевілля.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *