ОСТАННІ НОВИНИ

«Батьківщину-мати» вже позбавляють радянського герба

Анастасія Диняк

|

На монументі «Батьківщина-мати» 30 липня почали демонтаж радянського герба в межах проєкту «Тризуб Батьківщини». Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

«На монументі «Батьківщина-мати» розпочалися роботи з демонтажу радянського герба в межах проєкту «Тризуб Батьківщини». До Дня Незалежності, 24 серпня, монумент офіційно отримає новий символ – український тризуб», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, заміна серпа з молотом на тризуб на щиті монумента «Батьківщина-мати» коштуватиме 28 мільйонів гривень. Для цього Міністерство культури та інформаційної політики залучило кошти бізнесу та наголосило, що гроші з держбюджету на це не виділятимуть.

Українці підтримують, проте воліють відкласти декомунізацію монументу. Багато людей закликають скерувати кошти, що передбачені на реконструкцію, для потреб військових.

Як відомо, пам’ятник «Батьківщина-Мати» – найвища монументальна скульптура Європи і п’ята у світі. Висота монумента з постаментом – 102 метри.

Її відкрили 9 травня 1981 року на Печерських пагорбах, на правому березі Дніпра, на території комплексу, який нині називається Музей історії України у Другій світовій війні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *