ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині медики «швидкої» реанімували пацієнтку зі стану клінічної смерті

Наталя Дуляба

|

Медики дрогобицької станції екстреної допомоги «запустили» серце 35-річної жінки, яка перебувала у стані клінічної смерті. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному центрі екстреної допомоги та медицини катастроф.

Бригада «швидкої» з пункту у Стебнику отримала виклик до 35-річної жінки зі судомами. Прибувши на місце, пацієнтка вже була без свідомості. Перевіривши життєві показники, медики встановлюють клінічну смерть, тож негайно починають реанімаційні заходи.

Щоб не втрачати дорогоцінний час та збільшити шанс на порятунок, у підмогу викликали ще одну лікарську бригаду.

«Колеги проводили серцево-легеневу реанімацію. Підключений внутрішньовенний доступ, медики діють за протоколом. Я як лікар перейняла на себе ініціативу і ми обома бригадами продовжили реанімаційні дії», – розповідає лікарка станції «Дрогобич» Надія Марціновська.

«Фельдшери обох бригад Богдан Іваненко та Роман Антоняк робили по черзі компресію, фельдшерка Тетяна Герич працювала з мішком Амбу, але ритм не відновлювався. Після введення адреналіну серце пацієнтки таки запрацювало, почав відновлюватися пульс на магістральних судинах, з’явилося поодиноке дихання.

Проте зіниці все ще були розширені, що, як кажуть медики, могло вказувати на ймовірний геморагічний інсульт чи інше судинне захворювання.

Жінку доставили у реанімаційне відділення лікарні. Там їй діагностували аневризму головного мозку.

«Хвора у стабільно важкому стані, та зважаючи на молодий вік, ми віримо у її відновлення та одужання», – резюмує Надія Марціновська.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *