ОСТАННІ НОВИНИ

Інвестор профінансує благоустрій у парку «Знесіння»

Наталя Дуляба

|

Територію довкола озера в регіональному ландшафтному парку «Знесіння» впорядкують за кошти приватного інвестора. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

Посадовець не називає, хто саме готовий профінансувати такий благоустрій, втім додає, що йдеться про власників готелю, розташованого відразу біля парку «Знесіння».

Як відомо, на межі з парком знаходиться готельно-відпочинковий комплекс Kavalier Boutique, будівництво якого у 2018 році викликало резонанс у Львові. Найімовірніше кошти у благоустрій зеленої зони вкладе саме він.

Як розповів Любомир Зубач, міське управління архітектури та урбаністики вже розробило концепцію того, як має виглядати оновлена територія довкола озера. Її за основу візьме проєктант, адже на відповідні роботи у рекреаційній зоні потрібно виготовити проєкт.

«З одного боку не плануємо якихось глобальних перетворень, бо це і не потрібно. Швидше мова про благоустрій. Водночас потрібно розуміти, що говоримо про територію, яку час від часу підтоплює. Тому слід виконати певні роботи, щоб убезпечити стежки від підтоплення. А це здорожчує вартість робіт. Отож плануємо тут облаштувати піднесені від затоплення стежки та терасовані пляжі, а також зробити поточний благоустрій від церкви Вознесіння Господнього до озера», – додав він.

Попередня візуалізація проєкту

Попередньо відомо, що такий благоустрій обійдеться у кілька мільйонів гривень, однак остаточна сума буде відома лише після виготовлення проєкту.

Зі свого боку директор парку «Знесіння» Тарас Микітчак спростував домисли про те, впорядковану територію довкола озера власники готелю «приватизують» для своїх клієнтів.

«Щодо захоплення, приватизації, закриття певних територій парку Знесіння тільки для клієнтів інвестора: це чиста фантазія. Усе в публічному доступі для всіх. Вас дивує мотивація інвестора? Якщо ваш готель розташований на межі парку, то чому не вкласти кошти в його розвиток, де зможуть безпечно й цікаво прогулюватись й ваші клієнти? Чому не скористатись можливістю залучити спонсорські кошти для благоустрою парку?», – наголосив Тарас Микітчак.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *