ОСТАННІ НОВИНИ

У поліції повідомили деталі затримання львівського посадовця на хабарі

Маркіян Рой

|

У Львові правоохоронці затримали на хабарі в 700 доларів керівника комунального підприємства Львівської міської ради. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі поліції Львівської області.

За даними правоохоронців, зловмисник вимагав від мешканця Львівщини неправомірну вигоду в сумі 700 доларів США за виготовлення ескізу намірів забудови земельної ділянки щодо нового будівництва садового будинку.

«Посадовець вимагав та одержав від місцевого мешканця 700 доларів хабара двома «траншами» (200 та 500 доларів). Його затримали одразу після одержання другої частини грошей», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що правоохоронці традиційно не називають імені затриманого. Однак напередодні Львівська міська рада повідомила про затримання на хабарі працівника ЛКП «Архітектурно-будівельний нагляд». З відкритих джерел відомо, що наразі обов’язки керівника підприємства виконує Петро Огородник.

Затриманому повідомили про підозру за отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 ККУ). Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу, а також відсторонення його від займаної посади. Йому загрожує позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *