ОСТАННІ НОВИНИ

У Дніпрі поліцейські покривали банду, що нападала під виглядом ТРО

Андрій Котенський

|

Чотирьом керівникам підрозділів поліції Дніпропетровської області повідомлено про підозру за фактами одержання неправомірної вигоди, приховування злочину та службового підроблення. Про це Львівському порталу повідомили у Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, у березні 2022 року сім мешканців Дніпра, під час дії воєнного стану виламали двері до квартири місцевих громадян для побиття та шантажу. Бандити представились військовослужбовцями територіальної оборони міста, провели незаконні обшуки та вимагали грошові кошти в розмірі 2 000 доларів США за подальше неспричинення їм тілесних ушкоджень, а також пограбували помешкання.

Не заволодівши грошима, вони зв’язали потерпілим руки, позбавивши їх можливості вільно пересуватись, перевезли на автомобілях до гаражного приміщення, де під загрозою катувань, вимагали гроші нібито на користь територіальної оборони міста.

Ці злочини вони здійснювали за підтримки працівників поліції одного з відділень поліції Дніпропетровської області, які, знаючи про злочинну діяльність, приховували вказані злочини, підробляючи офіційні документи за що отримували неправомірну вигоду.

Під час проведення обшуків за місцем роботи працівників поліції виявлено факт укриття ними злочину, передбаченого ст. 121 ККУ (умисне тяжке тілесне ушкодження), шляхом неправильної кваліфікації кримінального провадження за ч. 1 ст. 122 ККУ (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) та подальшого його закриття.

Наразі підозрюваних затримано, проводяться невідкладні слідчі дії та вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

«Саме зараз тривають обшуки в одному з райвідділень поліції Дніпра. Оголошують підозру чотирьом поліцейським: керівнику підрозділу, двом заступникам та оперативнику за кришування злочинного угруповання та приховування злочину», – повідомив голова МВС Ігор Клименко.

Він також розповів про деталі справи, що група зловмисників, видаючи себе за тероборонівців, викрали в Дніпрі подружжя та катуванням змушували виплатити викуп з подальшим сплачуванням щомісячної данини.

«Сусіди потерпілих, які стали свідками злочину, заявили в поліцію. Тож постраждалих запросили до райвідділу для слідчих дій. А там вони зіткнулися зі своїми вимагачами, яких вже затримали. Але ненадовго: зловмисники просто в коридорі «вирішували» питання з поліцейськими. За 20 тисяч доларів катівників відпустили, а провадження навіть не реєстрували», – повідомив Ігор Клименко.

Досудове розслідування здійснює ДБР, оперативний супровід – ДВБ Нацполіції України.

Поліцейським які покривали злочинців загрожує до 15 років позбавлення волі без права обіймати певні посади та конфіскація майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *