ОСТАННІ НОВИНИ

Василь Іванчук отримав дозвіл на виїзд з України на Кубок світу з шахів

Ольга Денисяка

|

Український гросмейстер Василь Іванчук дістав дозвіл виїхати на чемпіонат світу із шахів. Про це він повідомив виданню Гордон.

Іванчук підтвердив, що дістав дозвіл на виїзд у столицю Азербайджану, де відбудеться чемпіонат. У Баку він вилетить уже завтра, 27 липня.

«Дуже відповідальне змагання. Зараз збираю речі й постараюся зіграти якнайкраще», – зазначив він.

Говорячи про те, як варто українцям поводитися на змаганнях, де є росіяни, Іванчук наголосив, що в українських федерацій і Мінспорту мають бути чітка позиція щодо цього і відповідні інструкції.

Відповідаючи на запитання, чи є ймовірність, що йому доведеться грати з росіянами, шахіст сказав, що щонайменше і йому, і росіянину ще треба буде виграти по чотири матчі.

Іванчук також додав, що вже обговорював імовірність гри з росіянами з виконавчим директором Федерації шахів України Юрієм Гнипом.

«Він мені сказав, що якщо така ситуація виникне, то рішення ухвалюватимуть за ситуацією», – додав шахіст.

Що стосується майбутнього турніру, то гросмейстер прогнозує непросте змагання.

«Турнір буде важкий, але буду боротися. Я починаю із другого кола, виходжу на переможця пари: один з учасників – чилієць [Кристобаль Енрікес Вільягра], другий – африканець [Деніел Кодері]. Чилієць у тій парі фаворит. Якщо переможе африканець, мені буде легше. Але це боротьба, усе можливо» , – підсумував він.

Кубок світу визначає трьох майбутніх учасників Турніру претендентів за право зіграти з чинним чемпіоном світу, китайцем Дінем Ліженєм. До заявки відкритого розряду Кубка світу у Баку пройшли семеро українців, зокрема й 54-річний Іванчук.

Організатори надали йому вайлдкард на змагання в Баку. Проте за менш ніж два тижні до початку Кубка світу Іванчук не отримав дозволу для виїзду за кордон від Міністерства молоді та спорту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *