ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують відвідати фестиваль класичної музики «Pizzicato e Cantabile»

Омелян Шевчук

|

Із 27 по 31 липня львівян та гостей міста запрошують на яскраві концерти-перформенси фестивалю «Pizzicato e Cantabile». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Заснований 8 років тому відомою українською органістко, солісткою Львівської національної філармонії Оленою Мацелюх, фестиваль щороку збирає в залі не тільки шанувальників класичної музики, а й затятих меломанів, бо на цьому фестивалі знайдеться музика до вподоби кожному!

Цьогорічний фестиваль «Pizzicato e Cantabile» має мету об’єднувати – на фестивалі українська музика звучатиме не розмежовано з європейською, її виконуватимуть не тільки українські музиканти, але й друзі, що приїхали підтримати Україну, а залу наповнить звучання найвідомішого у світі семплованого органу Собору Нотр-Дам де Парі.

Всі події фестивалю відбуватимуться під відомим гаслом – «Єдність в різноманітті», гаслом Євросоюзу. Бо саме можливість об’єднувати людей задля спільної мети зараз стала найголовнішою функцією культури.

Так, 27 липня у виконанні Олени Мацелюх та Ольги Стрілецької прозвучать сакральні композиції Сезара Франка, Ріхарда Вагнера, Петріса Васкса та інших.

Нова програма від скрипальки Марти Гереги та піаніста Юрія Данилова 28 липня – це музика зламу епох, коли частина композиторів все ще плекала романтичні ідеї, але вже передчувались великі зміни. В програмі прозвучать твори Віктора Косенка, Антоніна Дворжака та Сезара Франка.

28 липня також пройде концерт відомого французького органіста-віртуоза Жана-Марі Леруа. Жан-Марі Леруа – один з кращих органістів свого покоління, виконавця, що ось вже не перший рік приїздить з концертами в Україну. Цього року в дуеті з Леруа також гратиме львівська піаністка Христина Бенюк. Програму з класичного органного репертуару доповнить музика українського композитора, Дмитра Бортнянського.

Розкішна музика епохи бароко століттями не втрачає своєї актуальності. Вечір музики 29 липня, що була засвідчена в репертуарі Короля Фрідріха Великого у виконанні відомих солістів – флейтиста Юрія Шутка та піаністки Марії Віхляєвої.

Екватором фестивалю стане вечір музики доби романтизму. Емоційної, експресивної та нестримної, як сама людська душа. 29 липня у виконанні піаністів Віталія Дворового та Христини Бенюк прозвучать справжні перлини дуетного репертуару – Фантазія фа-мінор Франца Шуберта, вишукані та блискучі, натхненні найпрекраснішими почуттями вальси Макса Регера та віртуозні Варіації Йоганнеса Брамса на тему Роберта Шумана.

На фестивалі звучатиме й оригінальне прочитання творів Йоганна Себастьяна Баха та Ференца Ліста запропонують Олена Мацелюх, Марта Герега та Ольга Стрілецька. Вечір відкриє Концерт для двох органів до-мінор в перекладі для органу та фортепіано Й.С.Баха, до якого згодом долучаться віртуозні Фантазія і фуга на тему BACH Ференца Ліста, легендарна Токата і фуга ре-мінор Й. С. Баха та звісно ж улюблені для багатьох  «Чотири пори року» Антоніо Вівальді, які прозвучать у транскрипції для скрипки й органа.

В передостанній вечір події звучатиме музика видатного вчителя – Бориса Лятошинського та його не менш геніального учня – Валентина Сильвестрова. Програму, що поєднала в собі відображення світів композиторів представлять скрипаль Борис Коблик та піаністка Єва Куліковська.

А 31 липня запрошуємо на теплі вітання з сонячної Іспанії. Цього разу гру постійного учасника фестивалю – Андрія Остапенка доповнить звучання флейти у виконанні Наталії Кожушко-Максимів. Особливим доповненням вечора стануть вугілля, соус та сангіна – живописні техніки, які в руках художниці Ольги Куц візуалізують експресію класичної іспанської гітари.

Фінал фестивалю занурить в атмосферу улюблених кінофільмів та мюзиклів. У виконанні солістів фестивалю Олени Мацелюх, Віталія Дворового, Христини Бенюк, Ольги Стрілецької, Ігоря Мацелюха та Маріанни Лаби на концерті-перформансі прозвучать відомі мелодії з мюзиклу “Привид опери”, кінофільмів: “Інтерстеллар”, “Амелі”, “Пірати Карибського моря” та інших. А особливу атмосферу фільмів створить відео-мепінг від Євгенія Герзанича.

Важливо, що впродовж всього фестивалю діятиме система приємних знижок! При покупці двох квитків їхня вартість знижується на 25%. Три квитки дарують вигоду в 40%, а за 4 та більше – 50% на кожен квиток!

Для внутрішньо переміщених осіб в касі діє промокод, який дарує знижку 50% на один квиток. Для цього необхідно придбати квиток в касі філармонії та мати при собі відповідне посвідчення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *