ОСТАННІ НОВИНИ

У ЗСУ пояснили, чому важливо звільнити Андріївку на Донеччині

Анастасія Диняк

|

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що Сили оборони надалі утримують ініціативу на Бахмутському напрямку, поступово звільняючи території. Також він пояснив, чим допоможе деокупація Андріївки. Про це пише Українська правда.

Бахмутський напрямок: Череватий пояснив, що дасть майбутнє звільнення Андріївки

Так, зокрема Череватий наголосив, що можливе звільнення Андріївки вчергове покращить тактичне положення українських військових та дозволить розвинути успіх з метою оточення або витіснення військ противника з Бахмута.

«Андріївка, як і будь-які населені пункти навколо Бахмута, які будуть взяті, дозволяють завершувати операцію з оточення Бахмута або витіснення ворога. Загалом на Бахмутському напрямку Сили оборони утримують ініціативу і продовжують щодня по сотнях метрів звільняти нашу землю. За тиждень облік іде на кілометри, прийде час – він піде і на десятки кілометрів. Головний принцип тут – це поступальність і максмальне збереження особового складу, паралельно – завдання максимальної шкоди і втрат ворогу», – зазначив речник.

Він також додав, що за минулу добу на цьому напрямку було знищено 95 російських окупантів, 187 поранено, трьох взято в полон.

Зазначимо, за минулий тиждень на Бахмутському напрямку захисники звільнили від окупантів близько 4 кв. км. За весь час контрнаступу вдалося деокупувати близько 35 кв. км території.

Ключові бої наразі тривають в районі Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. Сили оборони також наступають біля Бахмута, а також мають успіх на напрямку Старомайорського.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *