ОСТАННІ НОВИНИ

Перинатальний центр у Львові отримав апарат для допомоги передчасно народженим

Маркіян Рой

|

Завдяки коштам, зібраним під час благодійного аукціону, Львівський обласний перинатальний центр придбав спеціальний апарат для надання невідкладної допомоги передчасно народженим дітям.  Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Йдеться про устаткування «Лайфстар» (LifeStar), яким надають невідкладну неонатальну допомогу передчасно народженим немовлятам у перші хвилини життя ще тоді, коли пульсує пуповина. Медики кажуть, що з його допомогою реанімацію дитині можна проводити поряд з матір’ю і без перетискання пуповини.

«Для дітей з екстремально малим терміном гестації стабілізація на пуповині є надзвичайно важливою, адже мінімізує розвиток внутрішньошлуночкових крововиливів та анемій», – пояснила гендиректорка Львівського обласного перинатального центру Марія Малачинська.

За її словами, 10% пологів у перинатальному центрі є передчасними, саме тому важливо мати сучасну і якісну апаратуру для таких випадків.

LifeStar також є незамінним й для немовлят із вродженою патологією дихальної системи, які потребують інтубації до першого вдоху. З його допомогою медики здійснюють інтубацію на пуповині, а після стабілізації стану дитини, її перетинають.

За допомогою цього апарату у пологовому здійснили вже більше 20 маніпуляцій.

Зазначимо, що на купівлю цього апарату витратили майже 700 тисяч грн. Сам мистецький аукціон «Два дива» проводили у межах проєкту культурної дипломатії «Ми і світ» за підтримки Львівської ОВА наприкінці грудня 2022 року.

Загалом тоді вдалося зібрати більше 1 млн грн, решту передали митцям, чиї твори реалізовували на торгах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *