ОСТАННІ НОВИНИ

Скандального блогера Чаву відпустили під домашній арешт

Андрій Котенський

|

Галицький районний суд Львова у вівторок, 25 липня, обрав 40-річному Мар’яну Чаві запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Псевдоактивіста з Дрогобича підозрюють у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України та виправдовуванні збройної агресії Росії. У прокуратурі не згідні із рішенням суду і клопотатимуть про утримування під вартою, пише Zaxid.net.

«Ми не говоримо про конкретну особу, але можемо сказати, що сьогодні у нас була публікація про затриманого блогера. Йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак Львівська обласна прокуратура подаватиме апеляцію і проситиме тримання під вартою», – розповіли у прес-службі прокуратури.

Як відомо, Служба безпеки України затримала Мар’яна Чаву 24 липня у Дрогобичі та провела обшуки у його помешканні. За перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та виправдовування війни чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, що Мар’ян Чава має свій YouTube-канал, в якому публікує відео, на яких він принижує українських військових та правоохоронців. На думку чоловіка, Територіальні центри комплектування (колишні військкомати) є незаконними й навіть злочинними. «Блогер» заперечує війну в Україні та вважає, що не існує державних органів та органів місцевого самоврядування. Мар’ян Чава закликав створювати власні громади й встановлювати «народовладдя». Для цього чоловік створив мережу телеграм-каналів, які налічують десятки тисяч підписників.

Також Мар’ян Чава є прихильником теорій змов та антивакцинатором. У ЗМІ його називають соратником скандального псевдоактивіста Остапа Стахіва, якого підозрюють у спробі повалення конституційного ладу в Україні. У понеділок, 24 липня, Стахів опублікував допис про затримання Чави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *