ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині збільшили межі «Моршинського» і «Бориславського» заказників

Андрій Котенський

|

Львівська обласна рада у вівторок, 25 липня, підтримала ініціативу зміни меж ландшафтних заказників місцевого значення «Моршинський» і «Бориславський». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОР.

Рішенням «Про зміну меж ландшафтного заказника місцевого значення «Моршинський» передбачено, зокрема, включення до його складу ділянок, загальною площею 43,7 га, розташованих у Лисовицькому лісництві філії «Стрийське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Це сприятиме збереженню рідкісних видів флори і фауни, занесених у Червону книгу України, розширенню природно-заповідної території для збереження старовікових лісів, врегулює діяльність із надрокористування.

Водночас рішенням «Про зміну меж та площі ландшафтного заказника місцевого значення «Бориславський» передбачено, зокрема, включення до його складу ділянок, загальною площею 68 га, які розташовані в Бориславському лісництві філії «Дрогобицьке лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Зміна меж ландшафтного заказника «Бориславський» забезпечить оптимізацію його природоохоронних та екостабілізаційних функцій та дасть змогу здійснювати геологічне вивчення території.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *